Vanlige spørsmål – sikkerhet

[ivcs]
Type: article
Parent page: Vanlige spørsmål
[/ivcs]

Når du skal starte opp en nettbutikk har du selvfølgelig en mengde ulike spørsmål. Heldigvis er det mange av de som er stilt før, og de bør ikke hindre deg fra å gå videre og virkelig lage en nettbutikk der du kan selge dine produkter og tjenester.

Spørsmål om sikkerhet i forbindelse med kortbetaling

Det er mange som er urolige for sikkerheten, og det forekommer absolutt en del kortsvindel på nett. For mange kan dette være en uro – skal jeg virkelig håndtere kredittkort for kundene?

Det enkle svaret på det spørsmålet er nei. Du som eier og driver av nettbutikken skal ikke være nødt til å håndtere kortinformasjon, det bør du unngå til enhver pris. Når du benytter tjenester som Klarna, Vipps, PayPal eller utvidelser som gir mulighet for kortbetaling, er det aldri du som håndterer informasjon om kredittkortene til kundene. Din jobb er bare å passe på at du bruker trygge og sikre samarbeidspartnere.

Kryptering og trygg håndtering av data

Hvis du kjøper en ferdig nettbutikkløsning, som både drives og hostes av et seriøst selskap, slipper du mye av utfordringene med teknisk sikkerhet rundt løsningen. Men hva må du tenke på når du skal håndtere annen data i forbindelse med nettbutikken?

Husk til å begynne med at e-post i utgangspunktet ikke er en sikker måte å overføre data på. Spesielt hvis du skal sende store mengder data om dine kunder, bør du definitivt se til å gjøre det på noen annen måte enn e-post. I tillegg til risiko for at personopplysninger kommer på avveie, kan det være en stor utfordring hvis konkurrenter skulle få tak i dine opplysninger. Pass selvfølgelig også på gode passord og autentisering med SMS-koder og tilsvarende på alle systemer du benytter deg av. Det er mulig å komme langt med sunn fornuft og noen enkle tiltak.