Skal du lage din egen nettbutikk? Dette skal du tenke på

Det er blitt mer og mer populært å starte sin helt egen nettbutikk, og det er ikke så rart. Det er nemlig sånn at butikkvirksomhet i stor grad er blitt flyttet over på nettet, og det åpner også opp for muligheter for folk som aldri kanskje hadde startet en fysisk butikk – men som ser muligheten online. Her kan du lese mer om hva du skal tenke på, hvis du vil lage din egen nettbutikk.

Finn en god plattform

Det første du skal gjøre når du skal lage din egen nettbutikk, er å finne en god plattform. En plattform er selve oppsettet for butikken din som gjør det teknisk mulig å legge opp varer, fremstille dem på en pen måte og ta imot og registrere betalinger og varestatus. Det er kanskje flere ting man skal tenke på enn du tror, men mange av tingene blir allerede ivaretatt av plattformen for nettbutikken din. Det er selvfølgelig veldig viktig å sørge for at dette er en sikker plattform som er enkel og intuitiv å bruke – både for deg som skal administrere den, og for kunder.

Det finnes mange gode plattformer å velge mellom, som kan gi deg et godt utgangspunkt for nettbutikken din. Det er viktig å vektlegge brukervennlighet i stor grad, og tenke på at det ikke utelukkende skal se bra ut, men også administreres kanskje daglig. Derfor kan det kanskje lønne seg å betale for en god løsning, selv om det finnes mange gode gratisløsninger.

Fokuser på design

Det er viktig å fokusere på design når du skal lage nettbutikken din. Vi mennesker er utrolig visuelt anlagt, og det er ikke noe som har endret seg med tiden. Vi er tvert imot blitt langt mer visuelle takket være alt det digitale vi gjør og forholder oss til hver dag. Vi er bortskjemt med god bildekvalitet og lekkert design, og det er faktisk noe du skal ta høyde for når du skal lage nettbutikken din.

Det er noen som ikke tror at det er viktig med design, men der tar de helt feil. Design er alfa og omega, og det kan være det som gjør at produktene eller tjenestene du selger fremstår på beste mulige måte og overtaler noen til å kjøpe. Derfor kan det kanskje lønne seg å betale for at noen profesjonelle lager en flott logo eller et flott design på hjemmesiden din. Hvis du ikke har penger her og nå, kan du eventuelt se på usikret smålån på nettet.

Få gode tips

Fordelen med å starte nettbutikk nå, er at det er utrolig mange som har gjort det før deg, og som velvillig deler erfaringene sine på sosiale medier og hjemmesider. Derfor kan du komme i kontakt med andre som har prøvd det før deg, så du kan få den veiledningen du trenger, hvis de har lyst til å lære bort. Sjekk sosiale medier som YouTube og Instagram og få inspirasjon og tips til design – og triks som du kan bruke i nettbutikken din. Her kan du også finne guides til hvordan du tar de beste produktbildene og hvordan forbrukerne tenker.

Tips når man skal starte egen nettbutikk kan komme godt med. Så får man en god start og man har overblikk over de mange fallgruvene som ligger og lurer.