Slik blir hjemmetreningen en suksess

I en tid der de fleste treningssentrene har vært stengt, velger fler og fler å trene hjemme. Noen synes dette er deilig, både fordi det er kort vei til stuen, og fordi det er billigere enn å ha månedlig abonnement på treningssenteret. Samtidig er det andre som synes det er lite motiverende og vanskelig uten de maskinene, vektene og gruppetreningene man er vandt med.

Det finnes mange gode tips som gjør hjemmetreningen letere. Prøv for eksempel å bruk internett til å finne et treningsprogram og bruk en Kalkulator for å regne på kalorier og forbrenning.

Mål fremgang med et treningsprogram

Det kan være både motiverende og mer effektiv å bruke et godt treningsprogram når du skal i gang med hjemmetreningen. På denne måten vet du alltid hva du skal trene den dagen og det er lettere å holde oversikt over prestasjon og fremgang. Du kan finne gratis treningsprogram på nettet eller lage et sammen med en personlig trener.

Hvis du kun trener et par ganger i uken og er ny til fitness-verden, er det anbefalt å finne et treningsprogram som tar for seg alle de store muskelgruppene i en økt. Er du mer avansert og kjører 4-6 økter i uken, kan du fint ha flere treningsprogram og trene en eller to muskelgrupper hver dag.

Et treningsprogram er ofte delt opp i noen øvelser med tilhørende set og repetisjoner. Jo mer du trener, jo sterkere vil du bli og da kan du øke enten antall repetisjoner, hvor tunge vekter du trener med, eller til og med legge til noen tyngre øvelser.

Bruk internett

Internett er en god kilde til treningsmotivasjon, programmer og gode tips. Noen liker å følge influensere og personlige trenere på for eksempel Instagram og TikTok. Her kan man lære noen nye øvelser og lese om hvordan man kan bruke kroppen sin på best mulig måte. På YouTube finnes det tusenvis av treningsvideoer som du kan følge.

Her vil du finne videoer som fokuserer på noen muskelgrupper av gangen, men også program for hele kroppen. Dette gir nesten den samme følelsen som å være på en gruppetime på treningssenteret.

Det kan være vanskelig å komme i gang med hjemmetreningen, men som alt annet blir det en vane om man gjør det lenge nok. Du kan alltids starte i det små og prøve deg frem med noen enkle øvelser. Kjøp en treningsmatte og sett på litt musikk så vil det gå som en drøm.