Derfor skal du ha en nettbutikk

Nordmenn handler på nettet som aldri før, og hvis du som virksomhetseier skal ha mulighet for å følge med konkurrentene, så skal du ha en velfungerende nettbutikk. Faktisk kan det se ut til at de mange online innkjøpskurvene bare vil fylles enda mer opp i fremtiden.

Slik lager du en velfungerende nettbutikk

Når forbrukeren sitter bak en skjerm, hjemme i sin egen sofa, så er det små marginer som avgjør hvor, og når, det blir klikket på kjøp knappen. For at du skal sikre deg at det er din nettbutikk, som får flest salg, så er det noen viktige ting du skal tenke på. Først og fremt så skal forbrukeren kunne finne frem til deg, i den jungel av tilbud som allerede finnes online. Du skal derfor rådføre deg med spesialister på området. Du skal nemlig designe nettbutikken på en måte, som gjør at den skiller seg ut, og på en måte som gjør at søkemaskinen går direkte til din side, når det blir søkt etter de varer som du kan tilby online.

Du skal selvfølgelig også få laget en nettbutikk som har et oversiktlig og tiltalende design, som gjør at den er brukervennlig, og som gjør at man som potensiell kunde får lyst til å bli hengende. En kunde som er online, er dessverre hurtig videre, hvis det er noe som ikke virker, eller som ikke fremstår profesjonelt. Her kommer vi frem til en annen viktig ting, nemlig bruken av brukeranmeldelser og andre kunders erfaringer. De fleste som handler online, vil orientere seg i hva som blir sagt om virksomheten og hvilke erfaringer som andre kunder har hatt. Du skal derfor ha så mange glade kunder som mulig, som mer enn gjerne forteller alle om de gode opplevelsene, og de fantastiske produktene, som de har kjøpt.

De fleste som handler online, er velbevandret i den digitale verden. Mange av oss arbeider foran en skjerm, og ikke nok med det, vi bruker også skjermen, når vi skal slappe av. En av de mest populære avkoblingsmuligheter i dag, er faktisk online spill. På en side som spillguide.com/ kan du finne mange underholdende spillemuligheter. Når du har bruk for andre input, så kan du med fordel gå videre til spilloglek.no/, hvor du finner flere nye, morsomme online spill, som du kan kose deg med hjemme i sofaen.

Bli sett av flest mulig

For at kundene skal strømme til nettbutikken din, så skal de selvfølgelig bli orientert om at den finnes. Det er som sagt muligheter dette, ved å arbeide med søkemaskinoptimering og design, men du skal også bruke de muligheter som finnes i sosiale medier.

Det kan være en god ide at du bruker Facebook og Instagram i din aktive markedsføring, og kanskje du også skal alliere deg med noen av de influensers som har flest følgere. Sosiale medier er en gylden kommunikasjonskanal, hvor du har mulighet til å nå ut til mange nye kunder. Det er selvfølgelig viktig at du er sikker på at nettbutikken din er optimert på alle parameter, når kundene endelig strømmer til. De skulle jo helst også kjøpe noe, ikke kun være på besøk.