Hvilken nettbutikkløsning passer for deg?

[ivcs]
Type: article
Parent page: Nettbutikkløsninger
[/ivcs]

Det finnes svært mange ulike nettbutikkløsninger å velge mellom. For å kunne redusere mengden alternativer kan det være lurt å tenke over hvilken type løsning du trenger, og dette er igjen avhengig av for eksempel hvor stor bedriften er.

Ferdige løsninger eller skreddersøm

For store bedrifter kan det være aktuelt å kjøpe nettbutikkløsninger som integreres direkte mot eksisterende ERP- og økonomisystem. Dette handler da ofte om relativt kostbare løsninger som enten er moduler som passer til systemer som SAP, eller kan integreres med hjelp fra et konsulentselskap. Dette kan da også ofte være migreringer fra eldre systemer som støtter en nettbutikk i dag, eller oppstart av svært store løsninger som for eksempel da Kolonial.no startet opp for en stund siden.

For mindre bedrifter er det ofte ikke noe alternativ å kjøpe en komplisert løsning som må tilpasses. Da finnes det flere ulike rimeligere løsninger som enten kan benyttes med en gang, eller settes opp med en noe mer begrenset innsats:

  • Ferdige pakker med alt i ett. Dette kan være veldig greit for deg som virkelig ikke vil legge ned mye arbeid på en nettbutikk, og ønsker en enklest mulig løsning. Hvis du velger en norsk leverandør av en ferdig nettbutikk, kan det være at du bare trenger å lage en lenke på din egen nettside og legge inn data om dine produkter, så er du i gang.
  • Åpen kildekode. For deg som vil ha et rimelig men likevel fleksibelt alternativ kan en løsning basert på åpen kildekode være greit å se nærmere på. Vanligvis må det noe mer oppsett til for en slik løsning, som du da også må installere selv.

Veien videre til konkret løsning

Når du vet hvilket alternativ som er rett for deg, er det mye enklere å lete videre etter den konkrete leverandøren som kan tilby en god kombinasjon av funksjoner og pris.